Welke achternaam ga jij kiezen?

  12 / 07 / 2017
Welke achternaam ga jij kiezen?


Als je gaat trouwen is het mogelijk om de achternaam van je man aan te nemen. Ondanks dat dit voor de meeste bruiden een logische keuze is, zijn er meer mogelijkheden. Zo kun je er voor kiezen om jouw eigen achternaam te houden, of een combinatie, wat kies jij?

 

Achternaam van hem

Traditioneel kiest de bruid voor de achternaam van haar aanstaande. Het grote voordeel: Het is duidelijk dat jullie getrouwd zijn. Ook wanneer er kinderen komen is er één gezinsnaam. Hierdoor geeft het gelijk een extra verbonden gevoel.

 

Je eigen achternaam

Je kan er voor kiezen om allebei je eigen achternaam te houden en te gebruiken wanneer jullie getrouwd zijn. Het voordeel is dat je niks hoeft te wijzigen. Zoals je bekend stond sta je dat nog steeds, ook bijvoorbeeld bij de bank en op je paspoort. Maar wanneer er kinderen komen, welke achternaam geef je de kinderen? Ook kun je het gevoelsmatig prettiger vinden om toch dezelfde achternaam te hebben.

Afbeeldingsresultaat voor wedding surname

Jouw en zijn achternaam

Je kan ook kiezen voor een combinatie. Zo behoud je jouw eigen achternaam en is het toch duidelijk aan de naam te zien dat jullie getrouwd zijn. De volgorde kun je zelf kiezen. Dus je kan ervoor kiezen de meisjesnaam als eerste te doen of juist andersom.

 

Jouw naam voor hem

Nog niet heel gebruikelijk, maar wel mogelijk. Misschien wil je man veel liever jouw achternaam omdat die mooier is of omdat hij zijn achternaam om een andere reden liever wil veranderen. Dan is dit een goede optie om toch dezelfde achternaam te hebben en je bent ook nog eens super modern bezig.Vond je dit artikel leuk?
     Deel het met je vrienden!