Wat voor kleding draag je als gast naar een bruiloft?

  04 / 05 / 2018
Wat voor kleding draag je als gast naar een bruiloft?

Wat voor kleding draag je als gast naar een bruiloft?

Voor de bride to be en de bruidegom is dit vaak een belangrijke beslissing, maar ook voor jou als gast kan het flink stressen zijn. Is er een dress code? Dan weet je wat je aan moet doen. Als deze er niet is wordt het al wat lastiger.

 

Dresscode huwelijk

Als er een dresscode is afgesproken volg je deze op. Aan de trouwkaart en de locatie kun je vaak al nagaan wat de uitstraling wordt van het huwelijk. Tenzij anders aangegeven ga je netjes gekleed naar de bruiloft. Ben je bruidsmeisje? Dan draag je misschien juist weer wat anders dan de dresscode, bijvoorbeeld dezelfde kleur als de bruid en de andere bruidsmeisjes.

 

Als daggast

Ben je de hele dag aanwezig? Kies dan voor iets wat overal bij past. het moet zowel comfortabel zijn als netjes zijn. Voor de meiden zal dit meestal een jurk zijn, voor de mannen een pantalon met blouse en afhankelijk van het weer en de stijl ook een colbert en stropdas. Het seizoen zal voor een groot deel de keuze uitmaken van wat je de dag draagt.

 

Als avondgast

In de avond is het meestal party time. Een cocktailjurk zal dan ook niet misstaan. Vaak is de stijl wat informeler. Als man kun je kiezen voor een diner suit. Deze zijn wat sprekender dan een standaard pak en passen meer bij een feestelijke avond.

 

De wens van het bruidspaar

Twijfel je wat je aan moet doen? Zorg er in ieder geval voor dat je iets aan doet wat past bij het bruidspaar. Je wil de show niet stelen van de bruid, maar je wil ook geen muurbloempje zijn. Vraag aan de bruid of aan de ceremoniemeester wat gewenst is als je twijfelt.

Vond je dit artikel leuk?
     Deel het met je vrienden!