Origineel huwelijkscadeau | 12+ ideeën en tips

  13 / 06 / 2018
Origineel huwelijkscadeau | 12+ ideeën en tips

Origineel huwelijkscadeau | 12+ ideeën en tips

Help! Iemand in je omgeving gaat trouwen en het is tijd om een (origineel) huwelijkscadeau uit te zoeken. Maar wat moet je ze geven? Als het een jong stel betreft, kan het zijn dat ze nog van alles nodig hebben. Misschien heeft het aanstaande paar zelfs een cadeaulijst opgesteld. Nog een peper & zout stel, onder het mom van beter iets dan niets? Niet als het aan ons ligt!

Wij hebben hieronder een aantal ideeën gezet, ter inspiratie, voor een origineel huwelijkscadeau.

 

 1. Een mand vol… Streekproducten!

  Nee, geen mand met fruit. Waarom niet? Dat is minder origineel en we gaan nu juist voor iets unieks! Bovendien is de kans groot dat het paar op huwelijksreis gaat en die prachtige mand vol fruit gewoon thuis aan het wegrotten is (ja, dat gebeurt echt). Zonde! Een mand vol *luxe* streekproducten blijft juist veel langer goed. Denk aan een heerlijk boeren kaasje, jammetjes, echte thee bladeren, mosterd, honing, een fruitig wijntje of andere likeurtje. Je kunt dit natuurlijk ook aanvullen met bijvoorbeeld 2 wijnglazen, of een theelichtje. De mogelijkheden zijn oneindig! Vaak zijn dit dingen die we niet heel snel voor onszelf kopen. Echt een verwenning! Maar, neem hiervoor vooral de smaken van het paar in gedachten.

  Origineel huwelijkscadeau geschenkmand streekproducten

 2. Kras Wereldkaart

  Staat het koppel erom bekend dat ze graag (veel) reizen? Dan is dit avontuurlijk origineel huwelijkscadeau misschien wel perfect! Een wereldkaart waar ze de plekken kunnen krassen waar ze al geweest zijn. Leuk en origineel!
  Origineel huwelijkscadeau kraskaart wereldkaart
 3. Gepersonaliseerde Wijnkist

  Niets persoonlijker dan een gepersonaliseerd cadeau. Zijn ze gek op wijn? Maar vind je het een beetje saai om gewoon een wijntje te geven? Maar het origineel en persoonlijk door het te presenteren in een gepersonaliseerde wijnkist! Vergeet niet een goed wijntje erin te doen natuurlijk.

  Origineel huwelijkscadeau gepersonaliseerde wijnkist
 4. Tafelmodel Open Haard

  Kaarsjes… Een wijntje… Heerlijk romantisch bij de openhaard… Wacht een tafelmodel openhaard? Dat is nog eens handig! En grote kans dat het koppel dit nog niet heeft! Sleep de romantiek met je mee met een tafelmodel open haard. Dat is nog eens een origineel huwelijkscadeau.

  Origineel huwelijkscadeau tafelmodel openhaard

 5. Cinema Light Box A3

  Laat een persoonlijk berichtje achter op de Cinema Light box (A3 formaat); een lamp die je kunt personaliseren met teksten. Met 120 letters, emoji’s en symbolen kun jij een origineel, gepersonaliseerd huwelijkscadeau presenteren. Is het koppel zat om telkens naar dezelfde tekst te staren? Dan kunnen ze deze later ook zelf wijzigen. Leuk!

  Origineel huwelijkscadeau cinema light box a3

 6. Cocktailshaker set

  Het is super leuk als je een cadeau ontvangt, wat je normaal gesproken niet snel voor jezelf zou kopen. Waarom niet? Te duur, onnodig of ‘dat kopen we wel een andere keer’. Daar betrappen we ons allemaal wel een keertje op. Een cocktail set is precies zo’n origineel huwelijkscadeau, wat iemand niet gauw in huis zal hebben. Maar eenmaal gekregen… Get the party started!

  Origineel huwelijkscadeau cocktailshaker set

 7. Glazen theepot met theebloem

  Een glazen theepot (600ml). Samen genieten van een kopje thee. Voeg bij je cadeau een aantal theebloemen toe. Het is erg leuk om te zien en lekker om te drinken! Bovenal, erg origineel. Theezakjes zijn zo saai, hiermee vergeleken.

  Origineel huwelijkscadeau glazen theepot met theebloem     Origineel huwelijkscadeau glazen theepot met theebloem 
 8. 3D Selfie

  Geen goedkope, maar wel een onvergetelijk origineel huwelijkscadeau! Er zijn maar weinig mensen die tot nu toe gebruik maken van de 3D print. Wat is nou leuker dan een trouwfoto? Een trouw 3D selfie. Hier moet wel een afspraak voor gemaakt worden. Zorg er dus voor dat dit goed geregeld is met het koppel.

  Origineel huwelijkscadeau 3d print selfie beeldje trouwfoto

 9. Persoonlijke kaasplank of broodplank

  Ja dat klopt, nog een gepersonaliseerd cadeau! Geef een gepersonaliseerde kaasplank cadeau met alles erop en eraan! Ook leuk in combinatie met een echt kaasmesje. Denk je dat een gepersonaliseerde broodplank beter past bij het koppel? Ga je gang!

  Origineel huwelijkscadeau gepersonaliseerde kaasplank
  Origineel huwelijkscadeau gepersonaliseerde broodplank 

 10. Family tree fotolijst
  Ik weet het… Fotolijstjes zijn misschien niet het meest originele cadeau wat je kunt bedenken. Toch kan ik deze ‘family tree’ fotolijst niet aan jullie aandacht voorbij laten gaan. Hij is gewoon te leuk! En voor een fotolijst; vrij origineel.

  Origineel huwelijkscadeau family tree fotolijst 

 11. Kunst / Decoratie
  Dit is een gewaagde. Het is belangrijk dat je een beetje weet waar iemand van houdt. Kunst of decoratie is namelijk erg subjectief. Mocht je het toch aandurven, dan heb ik hier een aantal ideeën voor je.

  5136jyz-6kL._SL1024_ 
  51Hm9vovINL 
  81T-ENY1qLL._SL1500_ 
 12. Bosje bloe… Uh… Nee?
  Nee, nee. Geen bloemen. We houden het origineel! Verras het koppel met een boeket verse… Chocolade! Of… Kaarsen? Misschien wat bloemetjes er tussen door dan. Maar daar ligt niet de focus op!

  81-1vOw4ghL._SL1500_ 
  71lT1zufcfL._SL1024_ 
  91tAFTa8aML._SL1500_ 

 

 Vond je dit artikel leuk?
     Deel het met je vrienden!