Een trouwfotograaf die de tijd neemt

  03 / 08 / 2018
Een trouwfotograaf die de tijd neemt

Je hebt de perfecte partner gevonden, en nog beter hij ( of zij ) is het met je eens en nu is het enige wat nog nodig is dat jullie speciale dag de perfecte speciale dag word. Je hebt waarschijnlijk al gezocht naar een prachtige jurk ( of pak, voor de heren ), uitvoerig besproken waar jullie het feest gaan houden. Maar stop. Neem de tijd en laat me je meenemen naar de kern van iedere trouwerij.

 

Speciale momenten in prachtige beelden

Een trouwerij is een verzameling mensen die getuigen zijn van een dag, van een speciaal moment tussen twee personen. Je hebt de naaste vrienden die hen de hele dag bijstaan en helpen om deze groep mensen in goede banen te leiden. Je hebt de ouders die vol trots maar tegelijkertijd ook weemoedig afscheid nemen van hun kinderen. Je hebt een schare familie leden in staat van extase over alles wat er gebeurt en gewapend met iPads het paar vraagt te glimlachen, waar ze na de derde tante niet zo’n zin meer in hebben en vervolgens hun beste grijns op zetten. En dan heb je tot slot de fotograaf, de persoon die de taak gekregen heeft om de dag vast te leggen zoals hij verliep en de herinneringen van al deze mensen te combineren met prachtige beelden.

Jeffrey-Wakanno---wakenco-com---lester-en-anne-5---bruidsfotografie

Dat is wat ik doe, en er zijn een paar dingen die jullie dag in grote mate veraangenamen. Ten eerste door niet alleen een goede fotograaf te kiezen maar een waar jullie je mee op je gemak voelen. En ten tweeede waarom het belangrijk is om de tijd te nemen.

 

De fotograaf die jullie meenemen kan jullie dag maken of breken, en daarom is het belangrijk om er voor te zorgen dat jullie de persoon van te voren kennen en hij of zij jullie kent. Deze persoon vergezelt jullie namelijk de hele dag. Ja, dat hoor je goed, de hele dag zal hij ( of zij ) zich in de buurt van je bevinden, en sterker nog, hij ( of zij ) zal bij je zijn in de momenten tussen in. Denk aan het voorbereiden voordat de gasten er zijn, de reis naar het stadshuis, bij de eerste ontmoeting. Al deze intieme momenten zullen jullie met de fotograaf delen, daarom is het zo belangrijk om iemand te kiezen waar je dit mee wilt delen. In het allerergste geval heb je iemand gekozen die je enorm op de zenuwen werkt, hoewel je misschien je beste glimlach weet te forceren zie je dit terug in de ogen, en op iedere foto. De beelden zullen simpelweg niet ontspannen en gelukkig zijn. En daarnaast zul je je de situatie herinneren iedere keer als je de foto’s ziet.

 

Zoek daarom een fotograaf die bij jullie past, die een vriend op de dag van jullie is. Niet alleen de foto’s worden daardoor beter en intiemer maar jullie herinnering aan de dag zal er door verbeteren.

Jeffrey-Wakanno---wakenco-com---ben-en-rosella-3---bruidsfotografie

Waarom de tijd nemen voor trouwfoto's?

En dat brengt me bij het tweede punt, waarom is het belangrijk om de tijd te nemen? Waarom zou je niet zoveel mogelijk onderdelen en leukigheden in je dag proppen? Om de simpele reden dat hoe meer je wilt doen in een dag hoe meer er mis kan gaan. En geloof me, je gaat willen dat ALLES goed gaat.

 

Wil je van je dag kunnen genieten, dan is mijn raad om dat doel los te laten. Jullie zijn namelijk vergezeld met allerlei soorten mensen die vol met zenuwen en gevoelens zitten. De kans dat er iets mis gaat is enorm. Hou dit in gedachten en neem ruim de tijd voor alles, en je zult dan kunnen genieten van de momenten die je met je liefste deelt.

 

Een tijd geleden was ik samen met een stel dat meer dan drie uren de tijd had gereserveerd voor de fotoshoot. Heerlijk was dat, simpelweg omdat we ruim de tijd hadden om alles ( en dan ook alles ) te doen waar we op konden komen. We hadden tijd om de foto’s rustig aan te maken en het paar kon ontspannen plezier maken. Sterker nog, we hadden tijd over. En wat kun je dan doen? We hebben een bakje koffie gedronken ( in vol tenue ) bij de plaatselijke organische koffiezaakje. Geheel toevallig het zaakje waar ze veel van haar vrije tijd doorbracht. Je kan je voorstellen dat deze aangename pauze een plethora aan nieuwe foto momenten bood. Ontspannen momenten, die zijn belangrijk voor mooie foto’s.

 

Plan je je bruiloft? Zorg ervoor dat je niet vergeet om rustmomenten in te bouwen. Dit zal zowel je dag een heel stuk plezieriger maken, en je foto’s tederder.

Ik ben Jeffrey Wakanno, straat en trouwfotograaf en ik hou van mensen.  

 

Meer over WakencoVond je dit artikel leuk?
     Deel het met je vrienden!