Bespaar €5000,- (of meer) op jullie huwelijk met deze bespaartips

  07 / 06 / 2018
Bespaar €5000,- (of meer) op jullie huwelijk met deze bespaartips

Goedkoop trouwen? Bespaar al gauw €5000,- of meer

Door je huwelijk slim te plannen kun je heel makkelijk een paar honderd tot duizenden euro’s besparen. Bijvoorbeeld bij het kiezen van een locatie en trouwdatum. Ook met een DIY huwelijk kun je veel besparen.

Wij van MijnTrouwplan geloven erin dat je ook een prachtig huwelijk kunt hebben zónder een klein (of groot) fortuin uit te geven aan een huwelijk. Met de volgende tips helpen we je bij deze besparingen.

 

Kies strategisch jouw trouwdatum en trouwlocatie

Als je nog geen datum hebt gekozen om te trouwen kun je flink besparen door het vermijden van de populairste maand, week of dag. Ook het vermijden van de populairste stad om te trouwen kan je een hoop besparen. En ook als je niet op die ene dag trouwt is je huwelijksdag alsnog prachtig.

1) vermijd de zaterdag en bespaar €1265,-

Niet alleen de locatie is vaak duurder op zaterdag, maar je bespaart op zo’n beetje alles als je voor een doordeweekse dag kiest. Boek je een band op een dag dat normaal gesproken niemand boekt, is de kans groot dat je goedkoper uit bent.

 

2) Kies voor een huwelijk in de winter om €795,- te besparen

52% van alle huwelijken in 2017 vond plaats in de maanden juni, juli, augustus en september. Van de 63.056 huwelijken trouwden dus 32.688 in deze populaire maanden. Kies jij voor een knusse winterhuwelijk heb je dus meer keus voor minder geld.

 

Trouwlocatie kiezen

3) Boek een all-in-one locatie

Het kan voordelig zijn wanneer je een trouwlocatie kiest die alles voor je verzorgd. Van de ceremonie tot het feest en diner. Door gebruik te maken van een pakketprijs kun je de kosten voor de extra mensen die nodig zijn om alles apart te regelen in je eigen zak steken.

Vind jouw perfect verzorgde trouwlocatie

 

Catering

4) Mag het een tafel minder zijn en bespaar €500,-

Door kritisch te zijn bij het kiezen van je gasten bij het diner kun je een tafel minder nemen. Als dit 8 personen zijn keer €50,- per diner bespaar je al snel €500,-

 

Ontdek de beste huwelijk cateraars in jouw omgeving

 

5) Bespaar €800,- met een betaalde bar.

Wie gaat al die drankjes betalen aan het eind van de avond? Doe wat meer dan de helft van de stellen doen en laat de gasten hun eigen drankjes betalen aan de bar. Wanneer je 100 gasten hebt bespaar je makkelijk €800,-. Je kan natuurlijk ook het eerste rondje of twee drankjes inbegrepen doen. Bespaar je nog altijd de helft of zelfs meer. Afhankelijk hoe dorstig je gasten zijn.

 

Trouwfotograaf

6) Bespaar €300,- door digitaal te gaan of een DIY fotoalbum

In dit tijdperk is een fotoalbum niet meer noodzakelijk. Je kan er ook voor kiezen om de fotoreportage op USB stick in ontvangst te nemen. En met de vele zelf-service mogelijkheden van tegenwoordig kun je er ook voor kiezen om zelf je fotoalbum te maken.

 mijntrouwplan besparing trouwalbum

Trouwjurken en bruidsmode

7) Zoek tweedehands of vintage trouwjurk en bespaar €650,-

Als je geen moeite hebt met een trouwjurk die eerder heeft lief gehad kun je kiezen voor een jong gebruikte trouwjurk. Vaak is een trouwjurk maar één keer gedragen, dus ook nog prima voor jouw dag.

 

8) Vind jouw trouwjurk online en bespaar €863,-

Hoef je geen ‘say yes to the dress’ moment, kijk dan ook eens online. Door jouw trouwjurk online te kopen kun je meer dan de helft besparen op jouw trouwjurk. Daar kun je dan weer wat anders leuks van doen of kopen.

 

Bekijk hier de bruidsmodewinkels bij jou in de buurt

 

Muziek

9) Bespaar €829 door een DJ te kiezen in plaats van een live band

Tenzij je een top DJ huurt zoals Armin van Buuren ben je meestal goedkoper uit door een DJ te kiezen dan een live band. Ook kun je bij een DJ soms kiezen voor een volledig verzorgde opbouw inclusief geluidsinstallatie en dansvloer.

 

Vind jouw huwelijks DJ

 

Bruidstaart

10) Vraag een vriend of familielid om de bruidstaart te maken en bespaar €183,-

 Heb je een creatieve bakker in de familie, dan kun je deze vragen jouw bruidstaart te maken. Hierdoor hoef je alleen maar te zorgen voor de ingrediënten.

 

Huwelijksuitnodiging en menukaart

11) Verstuur jullie uitnodigingen digitaal en bespaar €277,-.

Ongeveer 1/3e van alle stellen verstuurt hun huwelijksuitnodiging al digitaal in plaats van per post. Bespaar je niet alleen op papier maar ook op de steeds duurdere postzegels. En aan het einde beland het toch in de papierbak :(. Schrijf het menu op een krijtbord. Ziet er superleuk uit en je hebt niet allemaal losse menukaarten nodig.

 

Bruidskapsel en make-up

12) Bespaar €274,- door zelf make-up te verzorgen.

Sommige bruiden geven de voorkeur om zelf hun make-up te doen, zelfs bekende bruiden zoals de Engelse prinses Kate Middleton. Gun jezelf de tijd om goed te oefenen en voorbeelden te bekijken op internet.

mijntrouwplan make-up

 

Trouwpak en Mannenmode

13) Bespaar €549 door hem zijn eigen pak te laten dragen.

Als de mannen en de bruidegom hun eigen pak hebben voor het werk of speciale aangelegenheden laat ze dan hun eigen pak dragen in plaats van een nieuw pak te kopen of te huren. Door de stropdassen of vlinderdassen op elkaar af te stemmen heb je dan toch een mooie match.

Toch jezelf verwennen met een nieuw pak?

Bekijk dan hier de leveranciers voor jouw nieuwe trouwpak

 

Trouwringen

14) Kies een andere edelmetaal en bespaar €1036,-.

Hoef je geen gouden trouwring? Kijk dan eens naar een andere metaalsoort. Ook een zilveren trouwring kan prachtig staan. Of kijk eens naar een edelstalen trouwring. Hiermee bespaar je al snel een hoop geld.

 

Vervoer

15) Neem de unieke bolide van een vriend en bespaar €674,-

Heeft jouw vriend een mooie auto? Waarom zou je deze bolide dan niet als trouwauto gebruiken. Je vriend vind het al gauw een eer dat je zijn auto wil gebruiken voor jouw grote dag.

 

Wedding planner

16) Online je huwelijk plannen

Bespaar honderden euro’s door gebruik te maken van de gratis wedding planner tools van MijnTrouwplan.nl.

Zelf eenvoudig je huwelijk tot in de puntjes plannen. Met behulp van de gratis planning tools op MijnTrouwplan.nl is het eenvoudig en leuk om jouw huwelijk te plannen. Maak een gastenlijst aan, beheer je budget en wees er zeker van dat je niks mist door af te vinken op de checklist.

Door alles overzichtelijk en onder controle te houden kun je ontspannen beginnen aan je huwelijksdag.

 

Start nu met het gratis plannen van jullie huwelijk.Vond je dit artikel leuk?
     Deel het met je vrienden!