17 cruciale vragen over de trouwlocatie

  10 / 01 / 2018
17 cruciale vragen over de trouwlocatie

Het spannende moment dat je de trouwlocatie gaat uitzoeken. Er komt veel op je af. Zo veel verschillende mogelijkheden! Als je eenmaal jouw droomlocatie hebt gevonden moet je nog wel eventjes scherp blijven om een paar belangrijke vragen te kunnen stellen voor de perfecte locatie.

 

Voorbereiding op de grote dag

 1. Hoe laat kan er begonnen worden met decoreren?

Er zal wel wat tijd nodig zijn om alles leuk te decoreren. Alle bloemen neerzetten, ballonnen ophangen tafelkaartjes plaatsen. Vraag daarom vanaf hoe laat je op de locatie mag beginnen.

 1. Wordt er al iets gedecoreerd?

Sommige trouwlocaties verzorgen de volledige aankleding zoals tafeldecoratie en stoelhoezen, bij andere locaties moet je dit zelf regelen. Vraag na wat bij jou de gang van zaken is.

 1. Is bepaalde decoratie niet toegestaan?

Het kan zijn dat er bijvoorbeeld geen echte kaarsen mogen worden gebruikt of dat er geen decoratie mag worden opgehangen waarvoor je een spijker in de muur moet slaan.

 

De ceremonie

 1. Hoeveel gasten kunnen we uitnodigen?

Een trouwlocatie is vaak geschikt voor een max aantal gasten. Weet hoeveel gasten er komen en vraag of dit geen probleem is voor deze locatie.

 1. Zijn de stoelen en de tafel van de griffier voorzien?

Controleer of de stoelen en tafels voor de ceremonie bij de prijs zijn inbegrepen of dat deze apart moeten worden gehuurd.

 1. Wat zijn de vroegste en laatste tijden voor een ceremonie?

Controleer welke ceremonie tijden mogelijk zijn op de locatie.

 tl2

Bruiloft receptie

 1. Waar kan de receptie worden gehouden?

Is er een aparte ruimte voor een drankje? En zijn er opties zowel binnen als buiten? Controleer dit samen zodat je een goede planning kan maken van de verschillende onderdelen.

 1. Is er ruimte voor een crèche of rustig gebied?

Een aparte kamer om een kinderopvang op te zetten kan nuttig zijn, en ook een comfortabele zithoek voor oudere gasten.

 1. Is er een vergunning?

De meeste locaties zullen dit zelf geregeld hebben om drank te mogen schenken en veel mensen te ontvangen, maar een controle is nooit verkeerd om vervelende verrassingen te voorkomen.

 

Avondreceptie

 1. Hoeveel extra gasten kunnen 's avonds uitgenodigd worden?

Als er in de avond meer gasten komen is het goed om te weten hoeveel extra er mogelijk is.

 1. Heb je een dansvloer en zijn DJ's / bands ok?

Veel trouwlocaties hebben een aangewezen ruimte om te dansen. Controleer dubbel of de locatie regels heeft over het aantal bandleden of voorkeursleveranciers en vergeet niet te vragen of uw locatie een geluidslimiet heeft.

 1. Hoe laat sluit de bar?

Vraag hoe laat de bar sluit, hoe laat de muziek moet stoppen en hoe laat de locatie sluit. Zo weet jij en de gasten waar ze aan toe zijn.

 tl1

Algemene vragen

 1. Wat gebeurt er als het regent op de dag?

Kies je voor een locatie buiten, dan is dit zeker geen onbelangrijke vraag. Je wil niet dat jouw dag in het water valt.

 1. Waar zijn de beste fotografische mogelijkheden?

Het team van de trouwlocatie weet waarschijnlijk de beste plekjes. Vraag daarom gerust waar je de beste trouwfoto’s kunt maken.

 1. is er accommodatie mogelijk?

Voor als je dit wil, is het goed om te weten hoeveel gasten kunnen blijven overnachten.

 1. Hoeveel kosten de kamers?

Als je weet hoeveel gasten er kunnen blijven is de prijs ook niet geheel onbelangrijk. Of jij het betaald of de gasten zelf, een onverwacht hoge rekening zit niemand op te wachten.

 1. Is vuurwerk of luchtlantaarns toegestaan?

Voor vuurwerk is er naast toestemming van de locatie ook toestemming van de gemeente nodig. Daarom is dit vaak niet mogelijk. Een lucht lantaarn is ook niet altijd toegestaan. Ga dit daarom van te voren na als je wil afsluiten met een knaller.

Het is zeldzaam voor locaties om lantaarns toe te staan vanwege de veiligheidsrisico's en vuurwerk is ook niet vaak toegestaan. We raden u sterk aan om bij de locatie te checken als u van plan bent om deze te halen.

 Vond je dit artikel leuk?
     Deel het met je vrienden!